NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Προβληματισμό για τις προσλήψεις που έγιναν μέσα στην πανδημία προκαλεί νέα έρευνα

Προβληματισμό για τις προσλήψεις που έγιναν μέσα στην πανδημία προκαλεί νέα έρευνα

Μια νέα μελέτη από την Perceptyx αποκάλυψε ένα πρόβλημα στις εταιρείες που προσέλαβαν υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί οι υπάλληλοι είναι λιγότερο αφοσιωμένοι, λιγότερο «συνδεδεμένοι» με την εταιρεία και λιγότερο περήφανοι που εργάζονται εκεί, από τους συναδέλφους τους που εντάχθηκαν στο δυναμικό της πριν την πανδημία.

Η Perceptyx ερεύνησε περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2021 σχετικά με τις εμπειρίες τους και τη συνολική συμμετοχή τους στην εργασία. Η μελέτη, Failure to Attach: The Crisis for Pandemic Hires, συνέκρινε τις απαντήσεις μεταξύ δύο ομάδων: εκείνων που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εκείνων που συμμετείχαν και προηγουμένως.

Οι διαφορές δείχνουν μικρές, αλλά αξιοσημείωτες. Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην εταιρεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν λιγότερο πιθανό να αισθάνονται μέρος της ομάδας από όσους ήταν ήδη εκεί (73 τοις εκατό σε σύγκριση με 78 τοις εκατό). Και λιγότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι ο εργοδότης τους ήταν αποτελεσματικός στο να διατηρεί τους εργαζομένους συνδεδεμένους (72 τοις εκατό σε σύγκριση με το 76 τοις εκατό).

Αυτή η ομάδα εργαζομένων ανέφερε, επίσης, χαμηλότερη ευημερία σε σχεδόν κάθε πτυχή της εμπειρίας τους, εκτός από την ικανότητά τους να ισορροπούν την εργασία και την προσωπική ζωή. Για παράδειγμα, μόνο το 64 τοις εκατό όσων εντάχθηκαν μέσα στην πανδημία δήλωσαν ότι ο εργοδότης τους ενδιαφέρεται για την υγεία και την ευημερία τους (σε σύγκριση με το 71% όσων ήταν ήδη εκεί).

Λιγότεροι δήλωσαν ότι ο αναμενόμενος ρυθμός εργασίας ήταν λογικός (72 τοις εκατό έναντι 78 τοις εκατό), ότι ένιωθαν ικανοί να «επιστρέψουν» (62 τοις εκατό έναντι 72 τοις εκατό) και ότι ξεπερνούσαν τις αποτυχίες (71 τοις εκατό έναντι 77 τοις εκατό).

Μόνο επτά στους δέκα από αυτούς τους υπαλλήλους θα πρότειναν τον οργανισμό τους ως καλό μέρος εργασίας και ήταν περήφανοι που εργάζονταν εκεί, σε σύγκριση με οκτώ στους δέκα που ήταν εκεί πριν από την πανδημία.

Εντούτοις, η μελέτη έδειξε ότι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αισθάνθηκαν πιο ευπρόσδεκτοι από τον διευθυντή τους από εκείνους που είχαν προσληφθεί προηγουμένως (το 85 τοις εκατό ένιωθαν έτσι σε σύγκριση με μόνο το 79 τοις εκατό). Επίσης, ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι ο διευθυντής τους τους υποστήριξε στην εξισορρόπηση της εργασίας και της προσωπικής τους ζωής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr