NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μετά από 14 χρόνια, η Microsoft αλλάζει την γραμματοσειρά στο Office

Μετά από 14 χρόνια, η Microsoft αλλάζει την γραμματοσειρά στο Office

Η Microsoft ανακοίνωσε μια αλλαγή που θα ενσωματωθεί πολύ σύντομα στο λογισμικό της και, πιο συγκεκριμένα, στη σουίτα εφαρμογών γραφείου που αναπτύσσει.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα υιοθετήσει μια νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για τις εφαρμογές του Office, όπως το Word και το Excel. Και αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα βλέπουν πλέον τόσο πολύ την γραμματοσειρά που διατηρείται ως προεπιλεγμένη από το 2007: την Calibri.

Ο Lucas de Groot, ο ολλανδός σχεδιαστής πίσω από την Calibri, έμεινε έκπληκτος από την απόφαση. «Δεν περίμενα να αντικατασταθεί», είπε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη από το σπίτι του στο Βερολίνο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν περίμενε να γνωμοδοτήσει σχετικά με την απόφαση και ότι είναι ευτυχής που η Microsoft επενδύει σε νέες γραμματοσειρές. Τόνισε ότι η αλλαγή έχει στόχο να συμβαδίσει με τις τάσεις του σύγχρονου στυλ παρά να βελτιώσει την αναγνωσιμότητα της Calibri.

Ο De Groot άρχισε να εργάζεται στη Calibri το 2002. Ένας διαμεσολαβητής του ζήτησε να υποβάλει πρόταση για μια γραμματοσειρά για έναν ανώνυμο πελάτη. Δεν ενημερώθηκε ότι ο πελάτης είχε επίσης ζητήσει προτάσεις από άλλα άτομα. Του ζητήθηκε, επίσης, να βρει μια γραμματοσειρά sans serif, και έτσι έστειλε και μερικά σχέδια για την Calibri.

Ο πελάτης αποδείχθηκε πως ήταν η Microsoft, η οποία αποδέχθηκε και τις δύο προτάσεις του, και το 2003 ο de Groot ταξίδεψε στα κεντρικά γραφεία της στο Redmond, για να συναντηθεί με σχεδιαστές, συμβούλους και μέλη της ομάδας τυπογραφίας. Στη συνάντηση, είπε ο de Groot, υποστήριξε ότι η εταιρεία θα πρέπει να περιλαμβάνει χαρακτήρες με διαφορετικά ύψη, ώστε να βοηθήσει στην ανάγνωση, και οι υπάλληλοι της Microsoft συμφώνησαν.

Οι νέες πιθανές προεπιλεγμένες γραμματοσειρές ονομάζονται Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford και Grandview και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ψηφίσει στα social. «Η Calibri ήταν η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για όλα τα προσόντα της Microsoft από το 2007, όταν ήρθε για να αντικαταστήσει την Times New Roman στο Microsoft Office», δήλωσε η Ομάδα Σχεδιασμού της Microsoft. «Μας έχει εξυπηρετήσει όλους καλά, αλλά πιστεύουμε ότι είναι καιρός να εξελιχθούμε».

Σύμφωνα με την Microsoft, η Segoe UI είναι η γραμματοσειρά των Windows και του Web UI, ενώ η Calibri ήταν η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για το περιεχόμενο χρήστη (όπως σε εφαρμογές Microsoft 365). Όποια νέα γραμματοσειρά επιλεγεί, θα αντικαταστήσει την Calibri σε αυτόν τον ρόλο, στο Microsoft 365.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr