Ψάχνοντας καλοκαιριάτικα για ένα θέμα που θα συνδυάζει την επιχειρηματικότητα και το κλίμα της εποχής, μετά από σοβαρή σκέψη κατέληξα στο Brazilian μαγιό....
Τo Brazilian Μαγιό εμφανίστηκε για πρώτη φορά την δεκαετία του 1970, που αλλού στην Βραζιλία, μια περίοδο όπου η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή γυναικεία μόδα στα μαγιό είχε σαν στόχο να αποκρύψει όσο το δυνατότερο τα επίμαχα σημεία μιας γυναίκας. Παρά το κίνημα της σεξουαλικής απελευθέρωσης και τα φεμινιστικά κινήματα τόσο η Ευρωπαία και ακόμα περισσότερο η Ελληνίδα αδυνατούσαν καν να σκεφτούνε την ύπαρξη τους πόσο δε την χρήση τους.
Μην ξεχνάμε από την μια συντηρητικές κοινωνίες (στην Ελλάδα είχαμε διδακτορία) και από την άλλη η αριστερίζουσα άποψη που δεν ήθελε τις γυναίκες σαν ένα σεξιστικό αντικείμενο.
Αντίθετα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο ήλιος βασιλεύει 12 μήνες το χρόνο και είναι κομμάτι της καθημερινότητας ο χορός και το λίκνισμα στους ήχους σάμπα, καθώς η φυσική κατασκευή των γυναικών με τις καλλίγραμμες καμπύλες οδηγούν στην χρήση του πλέον αισθησιακού γυναικείου μαγιό.
Για το επιδιωκόμενο όμως αποτέλεσμα υπάρχουν κάποιες πολύ απαραίτητες προϋποθέσεις που θίχτηκαν λίγο πριν και αναλύονται (και παρακαλώ να τηρούνται κιόλας):
- Δείκτης Μάζας Σώματος (Body Mass Index). Αυτός αναφέρεται στην αναλογία της μάζας του σώματος ως προς τη δομή του σώματος και υπολογίζεται αν διαιρέσουμε το βάρος με το τετράγωνο του ύψους. Ο κανόνας λέει ότι αν το πηλίκο της διαίρεσης είναι μεταξύ του 18,5 και του 25 τότε ο Δ.Μ.Σ. είναι ιδανικός.
- Αναλογία μέσης-γοφού. Στους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς ελκυστικότερες θεωρούνται οι γυναίκες με αναλογία μέσης-γοφού 0,7 (η περιφέρεια της μέσης αποτελεί το 70% της περιφέρειας του γοφού). Τέτοια αναλογία έχουν η Marilyn Monroe, η Sophia Loren και η Αφροδίτη της Μήλου. Στους ανατολικούς πολιτισμούς ιδανική αναλογία θεωρείται το 0,6, σε πολιτισμούς της Νοτίου Αμερικής το 0,8 και στην Αφρική το 0,9.
- Καθαρή ηβική περιοχή.
- Γυμνασμένο σώμα.
Θα σκεφτείτε τι σε ενοχλεί και τι σχέση έχει αυτό με την επιχειρηματικότητα;
Μα όπως έχουμε πει ή μας έχουν πει 'ειδικοί', ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, η επιχειρηματικότητα είναι πρωτίστως θέμα 'ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ', κουλτούρας, άποψης .
Και φυσικά η λανθασμένη νοοτροπία στην Ελλάδα αντανακλάται παντού από τι μαγιό θα επιλέξει κανείς μέχρι το επιχειρείν.
Και συγκεκριμένα.
- Επειδή κολακεύει μια κοπέλα δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες. Επειδή άνοιξε και πέτυχε μια επιχειρήση τύπου –ΝΥΧΙ-ΝΥΧΙ– δεν σημαίνει ότι όλες μπορούνε να το κάνουνε αυτό και σε όλες τις περιοχές της επικράτειας και ακόμα 3-4 ίδιες επιχειρήσεις στον ίδιο δρόμο θα πετύχουν.
- Υπάρχουν εξίσου κολακευτικά σχέδια. Η πρωτοτυπία σε με μια ιδέα επιχειρηματική δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλωνοποιηθεί ή να την μιμηθούνε όλοι, δεν υπάρχει μονοπώλιο στις ιδέες ούτε περιορισμός, υπάρχει πλουραλισμός.
- Αν απέχεις από τις συγκεκριμένες προδιαγραφές θα κερδίσεις μόνο αρνητικά σχόλια και θα χάσεις στο χρηματιστήριο της παραλίας. Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις την επιχείρηση σου μην την ξεκινήσεις, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Πολλές φορές πετυχαίνει αυτός που επιχειρεί το αντίθετο από την επικρατούσα τάση, ακριβώς επειδή βγάζεις αυτοπεποίθηση και γνώση της αγοράς και ξυπνά την ανάγκη διαφορετικότητας που πολλοί καταναλωτές έχουν.
- Επειδή ταιριάζει στο σώμα της Βραζιλιάνας δεν σημαίνει ότι ταιριάζει και στης Ελληνίδας; Οτιδήποτε είναι εισαγόμενο δεν είναι απαραίτητα και εφαρμόσιμο στα τοπικά χαρακτηριστικά.
Καλό καλοκαίρι!
Άλλωστε το καλοκαίρι η επιχειρηματικότητα σταματά στην Ελλάδα, πλην των Rooms & Cars to let, Μπιτσόμπαρων, Ξαπλωστράδηκων και Λουκουμάδων!
Σχόλια