NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Μετά τα smartphone, η Huawei φέρεται να «μπαίνει» στην αγορά των αυτοκινήτων

Μετά τα smartphone, η Huawei φέρεται να «μπαίνει» στην αγορά των αυτοκινήτων

Η κινεζική Huawei σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα υπό το δικό της brand και θα μπορούσε να λανσάρει μερικά μοντέλα φέτος, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που επικαλείται το Reuters, καθώς διερευνά μια στρατηγική αλλαγή μετά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Huawei Technologies φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με την κρατική Changan και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να χρησιμοποιήσει τις μονάδες τους ώστε να κατασκευάσει τα ηλεκτρικά της οχήματα (EV). Η Huawei φέρεται, επίσης, βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την τεχνολογική BluePark New Energy Tech του BAIC Group για να κατασκευάσει τα EV της.

Το σχέδιο προμηνύει μια δυνητικά σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για τη Huawei μετά από σχεδόν δύο χρόνια αμερικανικών κυρώσεων που έχουν μειώσει την πρόσβασή της σε βασικές αλυσίδες εφοδιασμού, αναγκάζοντάς τη να πουλήσει ένα μέρος της δραστηριότητας στα smartphone για να διατηρήσει το brand της «ζωντανό».

Ένας εκπρόσωπος της Huawei αρνήθηκε ότι η εταιρεία σχεδιάζει EV ή να παράγει οχήματα με επωνυμία Huawei. «Η Huawei δεν είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων. Ωστόσο, μέσω των ΤΠΕ (τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών), στοχεύουμε να είμαστε ένας πάροχος συστημάτων και νέων εξαρτημάτων, επιτρέποντας σε κατασκευαστές να παράγουν καλύτερα οχήματα».

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, η Huawei άρχισε να σχεδιάζει εσωτερικά τα EV και να πλησιάζει τους προμηθευτές, με σκοπό να ξεκινήσει επίσημα το έργο φέτος.

Ο Richard Yu, επικεφαλής του τμήματος της Huawei που οδήγησε την εταιρεία στο να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο, θα μετατοπίσει την εστίασή του στα EV, σύμφωνα με μια πηγή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr