NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει κατάρρευση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 4,5% φέτος

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει κατάρρευση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 4,5% φέτος

Η παγκόσμια οικονομία έχει αποδώσει καλύτερα από το αναμενόμενο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε πορεία για μια «άνευ προηγουμένου» μείωση της παραγωγής, προειδοποίησε την Τετάρτη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με το νεότερο οικονομικό outlook που έδωσε στη δημοσιότητα, ο ΟΟΣΑ ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,5% φέτος, αναθεωρώντας την εκτίμηση που έκανε τον περασμένο Ιούνιο για συρρίκνωση κατά 6% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

«Η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής το 2020 είναι μικρότερη από την αναμενόμενη, αν και εξακολουθεί να είναι άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ιστορία», ανέφερε στην έκθεσή του.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει παγκόσμια ανάπτυξη κατά 5% το 2021. Ωστόσο, οι προοπτικές «παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η παραγωγή αυξήθηκε γρήγορα μετά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και το αρχικό άνοιγμα των επιχειρήσεων, αλλά ο ρυθμός της παγκόσμιας ανάκαμψης έχει χάσει κάποια δυναμική τους καλοκαιρινούς μήνες», δήλωσε ο ΟΟΣΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr