Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα γύρω από το ψηφιακό νόμισμα που προσφέρει, ώστε να συμπεριλάβει ορισμένες μεγάλες πόλεις, προωθώντας μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την έναρξη ενός συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών.
Το πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακού νομίσματος θα καλύψει πολλές από τις πιο ευημερούσες περιοχές της Κίνας, δήλωσε το Υπουργείο Εμπορίου την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Πεκίνο.
Οι πόλεις στις φτωχότερες κεντρικές και δυτικές περιοχές της χώρας που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα υιοθετήσουν επίσης δοκιμές για το ψηφιακό νόμισμα, με τις γενικότερες προσπάθειες να διεξάγονται από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, την κεντρική τράπεζα της χώρας.
Δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσουν τα διευρυμένα πιλοτικά προγράμματα, αν και το υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι ο σχεδιασμός της πολιτικής θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020.
Νωρίτερα φέτος, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ξεκίνησε πιλοτικό για το ψηφιακό νόμισμα στις πόλεις Shenzhen, Suzhou, Chengdu και Xiong'an - εν μέρει, όπως είπε, για να προετοιμαστεί για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο.
Εάν το νέο νόμισμα, γνωστό ως «DC / EP», διατεθεί στο κοινό, θα είναι το πρώτο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών που θα ξεκινά από μια μεγάλη κεντρική τράπεζα. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το ψηφιακό νόμισμα που δοκιμάζεται τώρα έχει χαρακτηριστικά όπως εκείνα που εντοπίζονται στα bitcoin και Libra, αλλά θα σχεδιαστεί για τον χειρισμό των συναλλαγών πιο γρήγορα, καθιστώντας δυνατή την ευρύτερη υιοθέτηση του στην Κίνα.
Με πληροφορίες από wsj
Σχόλια