NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

10ο Συνέδριο & Έκθεση για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών

10ο Συνέδριο & Έκθεση για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών
05_03_2020 | 15:33 05_03_2020 | 15:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς σε ό,τι αφορά τον τομέα της επιχειρηματικότητας, της εκτυπωμένης ενέργειας, των εύκαμπτων ηλεκτρονικών και της καινοτομίας θα λάβει χώρα στις 30 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο DIVANI-CARAVEL στην Αθήνα.

Πρόκειται για το 10ο Συνέδριο και Έκθεση για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (στοχεύοντας στην Πράσινη Ενέργεια, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τις Φορέσιμες Τεχνολογίες - τα Wearables, τα Νέα Ηλεκτρονικά και τις Έξυπνες Πόλεις).

Το 10ο Συνέδριο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α (www.hope-a.com) και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ (www.ltfn.gr) και θα φέρει κοντά διεθνώς αναγνωρισμένους Επιστήμονες, Μηχανικούς, Ειδικούς από τον χώρο των Επιχειρήσεων, Επενδυτές, Φορείς Διαμόρφωσης Πολιτικών, Εκπροσώπους Εθνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών και νέους Επιχειρηματίες για να συζητήσουν, κλείσουν νέες επιχειρηματικές δουλειές, να σχηματίσουν δίκτυα και να εγκαθιδρύσουν τη Στρατηγική και την απαιτούμενη Πολιτική για την ενδυνάμωση της ραγδαία αναπτυσσόμενης Βιομηχανίας των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών με τις αμέτρητες εφαρμογές σε Ενέργεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Φορέσιμες Τεχνολογίες, Ηλεκτρονικά, Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνα και Ενεργειακά Αυτόνομα Κτίρια και Αυτοκινητοβιομηχανία, Υγεία και Βιοηλεκτρονική, κα, και που συνεισφέρουν στην Ψηφιακή, Πράσινη και Κυκλική Οικονομία.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ!

Μερικά από τα θέματα του Συνεδρίου, τα οποία, μαζί με τις εφαρμογές που θα παρουσιαστούν αποδεικνύουν πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ καθοδηγεί στο Εργοστάσιο του Μέλλοντος, στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και στην σύγκλιση της με την 5η Έξυπνη Κοινωνία, είναι:

  • Ο τομέας των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και Φωτονικών και οι δραστηριότητες του
  • 3D Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά σε Λειτουργικά Προϊόντα και Λύσεις
  • Προηγμένα Υλικά (ημιαγωγοί, ηλεκτρόδια, υλικά υψηλού φραγμού, μελάνια και βιο-μελάνια)
  • Ενεργειακά Αυτόνομα Συστήματα, στην Ηλεκτρονική, τον Τουρισμό, τη Γεωργία, την Άμυνα κλπ
  • Κατασκευές και Διαδικασίες στα Εύκαμπτα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
  • Ενέργεια και Φωτισμός για Έξυπνα Κτήρια, Αυτοκινητοβιομηχανία, Θερμοκήπια, Υγεία, κλπ
  • Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ)
  • Έξυπνα Υφάσματα, Μόδα και Φορέσιμες Τεχνολογίες
  • Αισθητήρες και Βιοαισθητήρες σε Wearables, IoT, Υγεία, Γεωργία
  • Έξυπνη Συσκευασία και Ασφάλεια
  • Συστήματα αυτοματισμού και Ρομποτικής για τα Εργοστάσια Μηδενικών Σφαλμάτων
  • Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Αυτοματισμοί
  • Εργαλεία για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας
  • Σύνδεσμοι και Clusters στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Παγκοσμίως
  • Επιχειρηματικές δραστηριότητες στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
  • Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και Εμπορικής Αξιοποίησης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ STARTUP ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Η Business Committee του 10ου Συνεδρίου θα βραβεύσει τις καλύτερες Startups, SMEs και εταιρίες early growth-stage οι οποίες θα ξεχωρίσουν μεταξύ αυτών που θα παρουσιάσουν τα επιτεύγματα τους, τις δράσεις τους και τα προϊόντα που έφεραν ή θα φέρουν στην αγορά στα πεδία των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στα πλαίσια του 10ου Συνεδρίου, οι διεθνώς αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί οργανισμοί, κέντρα και εργαστήρια θα παρουσιαστούν τις επιστημονικές και ερευνητικές καινοτομίες τους, αλλά και τα διεθνή ερευνητικά προγράμματα που καθοδηγούν την Έρευνα παγκοσμίως στις τεχνολογίες των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α, αριθμεί 40 εταιρείες από την Ελλάδα και ένα δίκτυο άνω των 2000 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, μέσα από τις Συμφωνίες Συνεργασίας που έχει συνάψει με τους αντίστοιχους Συνδέσμους της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Κορέας και του Καναδά, αλλά και πολλών Ελληνικών Συνδέσμων Εταιρειών Υψηλής Τεχνολογίας. Οι δράσεις και οι σκοποί του ΗΟΡΕ-Α έγκεινται στη δημιουργία και διαχείριση ενός δικτύου εταιρειών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων στα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά στην Ελλάδα, την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ Έρευνας, Καινοτομίας & Βιομηχανίας, τη δημιουργία νέων εφαρμογών και roadmap, την εκπροσώπηση του τομέα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τη διάχυση πληροφοριών από τις αγορές, την προσέλκυση επενδύσεων, την υποστήριξη των μελών του σε νέες αγορές, τη διοργάνωση Εκθέσεων, Συνεδρίων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη συνεργασία με φορείς ενεργούς στον τομέα παγκοσμίως. Πρόεδρος του Συνδέσμου Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών Ελλάδος ΗΟΡΕ-Α είναι ο Καθ. Στέργιος Λογοθετίδης.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN, από την ίδρυση του το 1991, αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, με μοναδικές στον κόσμο ερευνητικές εγκαταστάσεις και πιλοτικές γραμμές παραγωγής υλικών, συστημάτων και διατάξεων (αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ). Το Εργαστήριο LTFN έχει δημιουργήσει στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας ένα μοναδικό οικοσύστημα Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο περιλαμβάνει:

  • τον συντονισμό > 150 Ευρωπαϊκών και Εθνικών R&D Προγραμμάτων άνω των 200 εκ. ευρώ,
  • ένα ανθρώπινο δυναμικό 40 νέων και έμπειρων ερευνητών και τεχνικών,
  • το πολυ-γεγονός NANOTEXNOLOGY που διοργανώνει για 17 συναπτά έτη και έχει φέρει >15.000 διακεκριμένους επιστήμονες, μηχανικούς, εκπροσώπους της Βιομηχανίας, και φορείς διαμόρφωσης πολιτικών, από 60 χώρες, στη Θεσσαλονίκη,
  • το Παγκόσμιο Δίκτυο Έρευνας & Καινοτομίας NanoNet με >620 μέλη από όλη την Υδρόγειο,
  • το Διατμηματικό & Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, από το 2001,
  • Εταιρείες Organic Electronic Technologies PC, BL NanoBiomed, DEFINE και Nanotypos, τις οποίες ίδρυσαν μέλη και συνεργάτες του Εργαστηρίου LTFN,
  • τη λειτουργία του Digital Innovation Hub - Nanotechnology Lab LTFN, προκειμένου να παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες σε ΜΜΕ και επιχειρήσεις για να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τις επιταγές της νέας Ψηφιακής Εποχής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στην ημερίδα συμμετέχουν:

  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΛΙΚΩΝ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.)

Ο ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ. ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1999 με στόχο την ανάδειξη ενός από τους πιο δυναμικούς και τεχνολογικά ανεπτυγμένους κλάδους της Ελληνικής Βιομηχανίας. Στο Σύνδεσμο συμμετέχουν ως τακτικά μέλη βιομηχανίες παραγωγής υλικών συσκευασίας από χαρτί/ χαρτόνι, γυαλί, ξύλο, μέταλλο, πλαστικά, εύκαμπτα σύνθετα υλικά και φυσικά υλικά. Επίσης, μέλη του είναι κατασκευαστές μηχανών και οργάνων συσκευασίας, σχεδιαστές-δημιουργοί συσκευασιών, εταιρίες που συσκευάζουν φασόν και εταιρίες και οργανισμοί που προβάλλουν τη συσκευασία.

  • Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών (HELAPCO)

H HELAPCO, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2002, και αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των PV εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εμπόριο, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος αντιπροσωπεύει περισσότερες από 80 υψηλής τεχνολογίας επιχειρήσεις, των οποίων οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και την προσθετική αξία συσκευών κινητής τηλεφωνίας και των παρόχων της, την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών.

  • Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA)

Πρόκειται για έναν Σύνδεσμο που έχει να επιδείξει υψηλής ακαδημαϊκής και βιομηχανικής καινοτομίας εφαρμογές, οι οποίες αφορούν στην ψηφιακή τεχνολογία για τη βιομηχανική παραγωγή και στόχο έχει τη διάδοση και την επιχειρηματικότητα σε αναδυόμενους τομείς τεχνολογίας. Η HETiA αποτελεί την εξέλιξη του Συλλόγου Ελληνικών Βιομηχανιών Ημιαγωγών που ξεκίνησε το 2005.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν καινοτόμες εφαρμογές, και μεταξύ άλλων και η «Έξυπνη Στάση» στην οποία θα μπορούν οι πολίτες να φορτίσουν τα κινητά τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr