NEWSFLASH...
Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

«Άγνωστη λέξη» το ίντερνετ για το 36% των Ελλήνων

«Άγνωστη λέξη» το ίντερνετ για το 36% των Ελλήνων
18_12_2013 | 19:45 15_11_2016 | 11:24

Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων παραμένουν «ιντερνετικά αναλφάβητοι», όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Σύμφωνα με αυτά, το 36% των Ελλήνων δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο – ένα ποσοστό που, από τα 28 κράτη της Ε.Ε., είναι καλύτερο μόνο από τα αντίστοιχα της Ρουμανίας (42%) και της Βουλγαρίας (41%).

Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος όσων δεν έχουν «σερφάρει» ποτέ είναι πολύ μικρότερος, αγγίζοντας το 21%. Παρ' όλα αυτά, ο «ιντερνετικός αναλφαβητισμός» στη χώρα μας δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά απ' ό,τι ισχύει επίσης στην Ιταλία (34%), την Πορτογαλία (33%), την Κύπρο (32%) και την Πολωνία (32%).

Έτσι, η μελέτη της Eurostat αποτυπώνει περισσότερο το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στα κράτη-μέλη, καθώς σε έξι κράτη το ποσοστό των πολιτών που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο είναι κάτω από 10%. Μάλιστα, στη Δανία και το Λουξεμβούργο το ποσοστό αυτό είναι 4% και 5% αντίστοιχα.

Με ποσοστό 56%, η Ελλάδα κατατάσσεται επίσης στην προτελευταία θέση των νοικοκυριών με ιντερνετική σύνδεση, έχοντας καλύτερη επίδοση μόνο τη Βουλγαρία (54%). Σε αυτή την περίπτωση, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 79%, ένα νούμερο αρκετά βελτιωμένο από το 55% που είχε καταγράψει η αντίστοιχη μελέτη της Eurostat πριν από μία εξαετία, αποδεικνύοντας τη μεγάλη διείσδυση που είχε το web τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν πάλι οι «συνήθεις ύποπτοι». Έτσι, ιντερνετική σύνδεση έχει το 95% των νοικοκυριών στην Ολλανδία, το 94% στο Λουξεμβούργο, και το 93% στη Δανία και τη Σουηδία.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η απήχηση του ίντερνετ έχει σαν συνέπεια και τη διεύρυνση όσων αξιοποιούν τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Έτσι, σε 8 από τα 28 κράτη-μέλη, πάνω από το 50% των πολιτών χρησιμοποίησε μέσα στη χρονιά το web για να έρθει σε επαφή ή να εξυπηρετηθεί από κάποια δημόσια υπηρεσία.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Κώστα Δεληγιάννη στο portal.kathimerini.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr