Εκτός από οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμων, αποτελεί έναν εκ των ιδιοκτητών του ελληνικού παντοπωλείου "the life goddess" που κατέκτησε το Λονδίνο.
Ο Νίκος Νυφούδης αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους Θεσσαλονικείς της γενιάς του. Έχοντας στο βιογραφικό του τη συγγραφή δύο βιβλίων και την πάντα ενεργή και δραστήρια ενασχόλησή του με τα κοινά, ξέρει πάντα να δίνει αγώνες. "Ανήκω στη γενιά που χτυπήθηκε πιο έντονα και άδικα από την κρίση. Ακριβώς μόλις ολοκλήρωνες τις σπουδές και βρήκες μια δουλειά ή έπαιρνες την απόφαση να κάνει κάτι δικό σου, το σύστημα κλάταρε. Τόσο απλά. Και έμεινες εκεί να κοιτάς όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν την κατάσταση τα τελευταία 20 χρόνια να προσπαθούν να σε σώσουν. Και το ξέρεις καλά ότι αυτό είναι ανέφικτο" αναφέρει.
Στην ερώτηση πώς πήρε την απόφαση να επενδύσει κάνοντας μία επιχειρηματική κίνηση στο εξωτερικό προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα στο Λονδίνο, ο ίδιος απαντά: "Θα τους μάθουμε σίγουρα να τρώνε ελληνικό φαγητό, να αγαπούν το ελληνικό κρασί και σε δεύτερη φάση να μαγειρεύουν ελληνικές συνταγές. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα τόσο το δικό μου όσο και του αδερφού μου Γιώργου και του Ηλία του συνεταίρου μας. Το The Life Goddess ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής και μακροχρόνιας δουλειάς. Ξεκινήσαμε την έρευνά μας πριν από περίπου 2,5 χρόνια στην Αγγλική αγορά. Μελετήσαμε με προσοχή τα προϊόντα που πωλούνται στο Λονδίνο. Στη συνέχεια αναζητήσαμε τα καλύτερα από την ελληνική αγορά, επισκεφτήκαμε τους παραγωγούς και με αυτούς που δεθήκαμε και αλληλοσυμπαθηστήκαμε τελικά συνεργαστήκαμε".
Αν τον ρωτήσεις γιατί πήρε την απόφαση, ενώ σημειώνει επιχειρηματικά πρωτόγνωρη επιτυχία, να κατέβει και φέτος ως υποψήφιος Δήμαρχος Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη απαντά: "Πήρα την απόφαση μην υπολογίζοντας προσωπικό κόστος και οικογενειακή γκρίνια. Ποτέ μου δεν μου άρεσε να μεταβιβάζω την ευθύνη. Και δεν θα το κάνω και τώρα".
Επίσης αναφέρει: "Σωτήρας δεν είμαι και ποτέ δεν θα το παίξω. Μου αρέσει όμως να δουλεύω σκληρά και αν με ρωτούσες ποιο είναι το μεγάλο μου ατού, θα σου έλεγα ότι είναι η ικανότητά μου να αναγνωρίζω τα ταλέντα και τους αξιόλογους ανθρώπους και να βγάζω τον καλύτερό τους εαυτό. Όπως ακριβώς, χρόνια πριν όταν ρωτούσα τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, σε μια χαλαρή κουβέντα, τι έχει να πει ότι η Βρετανική κουζίνα στην ουσία δεν υπάρχει, αυτός με αποστόμωσε λέγοντάς μου ότι "ναι, δεν είναι και δα η φοβερή, αλλά δεν είμαστε κομπλεξικοί και καταφέραμε ταξιδεύοντας να φέρουμε το καλύτερο από όλο τον κόσμο και να το έχουμε δίπλα μας". Έτσι κι εγώ, σας διαβεβαιώνω πως θα συνδυάσω τις πιο δημιουργικές δυνάμεις για έναν καλύτερο τόπο. Θα διοικήσω με το καινούριο και όχι με το απαρχαιωμένο. That's a fact".
Προτεραιότητά του, ωστόσο, παραμένει η οικογένειά του: "Παράλληλα με τον καθημερινό μου αγώνα για τα κοινά, η ζωή μου ήταν σ' αυτήν την ιστορική στιγμή αυτή που έπρεπε να δομήσω παραγωγικά για μένα και την οικογένειά μου".
Το παρόν άρθρο δημοσιέυτηκε στο τεύχος Μαϊου 2014 του περιοδικού "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Επιμελήθηκε από την Στελίνα Γλάστρα και την Ελένη Ντινώρη.
Σχόλια