Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. κα Αθηνά Λάζου με την ευκαιρία της συμμετοχής της ως ομιλήτριας – εισηγήτριας στην ημερίδα με θέμα : «Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010 – 2013», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες, τόσο σχετικά με τις μέχρι σήμερα επιτυχημένες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και προγράμματα του Οργανισμού, αλλά και στα νέα προγράμματα που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο ΕΟΜΜΕΧ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επωφελεία της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Ειδικότερα, όσον αφορά τις νέες αναπτυξιακές παρεμβάσεις του ΕΟΜΜΕΧ η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. κα Αθηνά Λάζου ανακοίνωσε το σχεδιασμό δράσεων που αφορούν :
-
Τη δημιουργία Εθνικής Πύλης Επιχειρηματικότητας.
-
Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε συνεργασία με :
-
Τη Γενική Γραμματεία Ισότητας για την ανάπτυξη της Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας μέσω της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να προσαρμοσθούν οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες στα νέα δεδομένα, τη συμμετοχή τους σε θεματικά εργαστήρια (workshops), σε εκθέσεις, ανοικτά συνέδρια, ημερίδες και επιχειρηματικές αποστολές, τη διαφήμιση και προβολή μικρής κλίμακας, την εισαγωγή νέων συστημάτων για την αυτοματοποίηση και ηλεκτρονικοποίηση των επιχειρηματικών και οικονομικών διαδικασιών.
-
Τον ΟΑΕΔ για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων. Η παρέμβαση θα αφορά την κατάρτιση, την παροχή συμβουλών και οικονομικής ενίσχυσης σε νέους/ες δημιουργούς επιχειρήσεων, την ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων όπως και την εκπαίδευση των συμβούλων επιχειρήσεων στις απαιτήσεις των νέων δημιουργών.
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα υλοποιηθούν προγράμματα που θα έχουν σαν στόχο :
-
Την ολοκληρωμένη υποστήριξη (κατάρτιση και συμβουλευτική) των νέων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν από νέους και γυναίκες στο πλαίσιο του Προγράμματος Νεανικής & Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Ν.Ε. ΣΤΗΡΙΖΩ).
-
Την προσαρμογή των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
-
Την ευαισθητοποίηση των άνεργων νέων, την προετοιμασία τους για δημιουργία επιχειρήσεων και την υποστηρικτική παρακολούθησή τους την πρώτη τριετία.
-
Την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, για την προώθηση ανέργων στην απασχόληση, με τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών στις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές (ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ReGeneration).
-
Την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την προσαρμογή των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην οικονομική κρίση (ADAPT it).
-
Αντιμετώπιση προβλημάτων στις ΠμΕ που συνδέονται με την κρίση.
-
Εναρμόνιση των ΠμΕ με βάση Διεθνή Πρότυπα και Συστήματα Διαχείρισης, εισαγωγή νέων συστημάτων για την αυτοματοποίηση και ηλεκτρονικοποίηση των επιχειρηματικών και οικονομικών διαδικασιών και πραγματοποίηση προβολής και διαφήμισης μικρής κλίμακας.
-
Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΠμΕ.
-
Διευκόλυνση της μεταβίβασης των οικογενειακών επιχειρήσεων.
-
Προώθηση των διαφόρων μορφών συνεργασίας και δικτύωσης των ΠμΕ & ΜμΕ (CollGreece).
Σχόλια