Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής περιήγησης σε Μουσεία και χώρους πολιτισμού, ώστε ο επισκέπτης να μην περιορίζεται μόνο στις επεξηγηματικές πινακίδες, αλλά να εμβαθύνει στα εκθέματα και στις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά. Και όλα αυτά, δωρεάν!
Όπως δηλώνουν οι 3 νέοι που αποτελούν την ομάδα του Clio Muse, δηλαδή, η Δάφνη Τσεβρένη, ο Γιάννης Νικολόπουλος και ο Ανδρέας Φατούρος: «ο λόγος δημιουργίας της εφαρμογής Clio Muse είναι να επιστρέψει ο κόσμος στα Μουσεία»!
Το πρώτο Μουσείο που υιοθέτησε την Clio Muse είναι το πολύτιμο, αν και δυστυχώς όχι τόσο γνωστό, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών του ιδρύματος Βούρου-Ευταξία, στο οποίο παρουσιάζεται (μέσα από τέλεια διατηρημένα δωμάτια, έπιπλα, ακόμη και προσωπικά αντικείμενα) η ζωή επιφανών πολιτικών και παραγόντων της Αθήνας μετά την Απελευθέρωση από τους Τούρκους.
Μέχρι σήμερα στην εφαρμογή περιέχονται 10 εκθέματα από το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, 116 ιστορίες γι' αυτά και 113 επεξηγήσεις όρων, γεγονότων και προσωπικοτήτων.
Ποιος δυνατότητες δίνει στους χρήστες;
- Επιλογή του όγκου πληροφορίας που λαμβάνουν για κάθε έκθεμα.
- Ψηφοφορία για το πιο ενδιαφέρον έκθεμα ή ιστορία, επηρεάζοντας έτσι και την οργάνωση των εκτιθέμενων θεματικών.
- Ανάρτηση σχολίων και άμεση επικοινωνία με άλλους χρήστες.
Η διαφορά του Clio Muse σε σχέση με αντίστοιες εφαρμογές που υπάρχουν σε μουσεία του εξωτερικού συνίσταται στο ότι το περιεχόμενο της ελληνικής εφαρμογής είναι προσβάσιμο χωρίς να απαιτείται ο χρήστης να βρίσκεται στο μουσείο ή να πληρώσει κάποιο αντίτιμο.
Για να κατεβάσετε την εφαρμογή μπείτε εδώ.
Σχόλια