NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Το Ψηφιδωτό της Αίγινας»

​Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Το Ψηφιδωτό της Αίγινας»
09_08_2019 | 10:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα Το Ψηφιδωτό της Αίγινας – που ανήκε σε αρχαία συναγωγή του 4ου αιώνα μ.Χ. – στο Αρχαιολογικό Μουσείου Αίγινας την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης μετά της συζύγου του κας. Δανάης Μιχελάκου Βορίδη, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Οικονόμου που απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μούρτζη, ο κ. Ντάνυ Μπεναρντούτ εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο ραββίνος Αθηνών κ. Γκάμπριελ Νεγρίν και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Δρ. Στέλλα Χρυσουλάκη, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων, ο αρχιτέκτονας Δρ. Ηλίας Μεσσίνας που επιμελήθηκε την έκθεση και η κα. Υβέτ Ναχμία Μεσσίνα που συντονίζει την καμπάνια φίλων του ψηφιδωτού.

​Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Το Ψηφιδωτό της Αίγινας»

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 24 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό στις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κολώνας στην Αίγινα.

Το ψηφιδωτό της Αίγινας ανήκε σε αρχαία συναγωγή του 4ου αιώνα μ.Χ. και ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα κοντά στον Κρυπτό Λιμένα. Μεταφέρθηκε αργότερα στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κολώνας, όπου εκτίθεται σήμερα καθώς στο σημείο που βρέθηκε, χτίστηκε το ξενοδοχείο Αύρα στις αρχές του ‘60.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μνημείο για την ιστορία της εβραϊκής παρουσίας στον ελλαδικό χώρο - μιας ελληνόφωνης κοινότητας που ζούσε στην Ελλάδα από την αρχαιότητα. Επίσης, πρόκειται για ένα σημαντικό μνημείο για το νησί της Αίγινας, που μπορεί και αυτό, με τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξή του, να συμβάλει στην τόνωση του τουρισμού και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ψηφιδωτού της Αίγινας ή στην ιστοσελίδα της ECOWEEK (https://ecoweek.org/). Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει βίντεο λήψης drone με τη θέση του ψηφιδωτού. Επικοινωνία στο email aeginamosaic@ecoweek.org.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr