NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Σεμινάριο «Ομολογιακά Δάνεια» από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Τρίτη 6 & Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Σεμινάριο «Ομολογιακά Δάνεια» από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Τρίτη 6 & Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

H ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Ομολογιακά Δάνεια» στις εγκαταστάσεις της, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα 10680.  

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αξιολόγηση του θεσμού και κατανόηση των κύριων ζητημάτων των ομολογιακών δανείων, τόσο από τη σκοπιά του νομικού πλαισίου (κατεξοχήν ενόψει του νέου Ν 4548/2018 για την ανώνυμη εταιρία, που διαλαμβάνει ειδικό σχετικό κεφάλαιο), όσο και της αξιοποίησής τους, ως σημαντικής πλέον πηγής χρηματοδότησης μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και Οργανισμών στη σύγχρονη πρακτική. Η εξέταση και ανάλυση των εννοιών και των προβλημάτων που θέτει η συνομολόγηση και η λειτουργία των συμφωνιών ομολογιακών δανείων και η συναλλακτική κυκλοφορία των ομολογιών, ως χρηματοπιστωτικού μέσου στην κεφαλαιαγορά, θα λάβει χώρα μέσω πραγματικών παραδειγμάτων, μελετών περίπτωσης (case studies), παρουσίασης της συμβατικής αρχιτεκτονικής και διακρίσεων επιμέρους ρυθμιζόμενων μορφών ομολογιών.  

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • Σε στελέχη επιχειρήσεων και Οργανισμών με πανεπιστημιακή εκπαίδευση μη οικονομικής κατεύθυνσης που θέλουν να εξοικειωθούν με τους σύγχρονους τρόπους χρηματοδότησης.
  • Σε στελέχη επιχειρήσεων και Οργανισμών με πανεπιστημιακή εκπαίδευση οικονομικής κατεύθυνσης (σύμβουλοι επιχειρήσεων, οικονομολόγοι, οικονομικοί διευθυντές, λογιστές, τραπεζικά στελέχη και επιχειρηματίες) που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στον χώρο των σύγχρονων μέσων χρηματοδότησης.
  • Σε δικηγόρους και νομικούς συμβούλους που θέλουν να διευρύνουν την ικανότητα παροχής νομικών υπηρεσιών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο των σύγχρονων χρηματοπιστωτικών αγορών.

 

ΕισηγητέςΠ. Αρτίκης, Αν. Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γ. Αρτίκης, Ομ. Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς , Ι. Λιναρίτης, Δικηγόρος, ΔΝ, MBA (International Banking & Finance

 

Πληροφορίες

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Μαυρομιχάλη 23, 10680 Αθήνα

Όνομα Σεμιναρίου: Ομολογιακά Δάνεια

Ημέρες διεξαγωγής: Τρίτη 6 Νοεμβρίου και Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ώρες διεξαγωγής:  17:00 - 21:00

Διάρκεια: 8 ώρες

Τρόποι Παρακολούθησης: Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης), Εξ Αποστάσεως, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org και Εκ των υστέρων με μαγνητοσκόπηση (On demand)

  Για περισσότερες πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής: nbekpaideftiki@nb.org | Τ 2103678920

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr